Home Articole Ce sunt luminile inteligente si cum le folosim

Ce sunt luminile inteligente si cum le folosim

6 minute de citit
0
0
286

Luminile inteligente sunt surse de iluminat care pot fi controlate prin intermediul tehnologiei si a conectivitatii la internet. Acestea sunt de obicei prevazute cu LED-uri si cu senzori care le permit sa fie ajustate in functie de luminozitatea din camera si de preferintele utilizatorului. Sunt din ce in ce mai folosite la scara larga si integrate cu succes in amenajarile interioare.

Sursa foto: Pixabay.com

Luminile inteligente pot fi controlate de la distanta

Luminile inteligente sunt dispozitive de iluminare care pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii mobile sau a altor dispozitive inteligente precum Amazon Echo sau Google Home. Acestea pot fi programate sa se aprinda si sa se stinga la anumite ore sau sa se ajusteze in functie de preferintele utilizatorului.

Acest tip de iluminat poate fi extrem de util cand te afli in calatorii si ai nevoie sa pastrezi aparenta prezentei tale acasa fie ca masura suplimentara de securitate, fie din alte motive.

Luminile inteligente – programabile si interconectabile

In plus fata de controlul de la distanta, luminile inteligente pot fi programate pentru a crea atmosfera potrivita pentru diferite activitati, cum ar fi vizionarea unui film, citirea unei carti, petrecerea timpului cu prietenii sau somnul. 

De asemenea, pot fi integrate cu alte dispozitive inteligente din casa, cum ar fi termostate, sisteme de securitate si alte dispozitive de automatizare a casei, totul pentru un plus de utilate si pentru sporirea confortului.

Unele luminile inteligente sunt dotate cu senzori care detecteaza lumina naturala din camera si ajusteaza automat nivelul de lumina in functie de acesta, contribuind astfel la economisirea energiei, la reducerea facturilor de energie electrica, dar si la cresterea confortului celor care le folosesc.

Integrate cu succes in amenajarile interioare moderne

In general, luminile inteligente sunt o alegere populara pentru amenajari interioare moderne, oferind un nivel ridicat de personalizare si control.

Cu ajutorul unei aplicatii mobile dedicate, utilizatorii pot controla iluminatul inteligent prin intermediul smartphone-ului sau tabletei lor sau prin intermediul dispozitivelor de control vocal. Astfel, pot aprinde sau stinge lumina, pot regla intensitatea luminii si chiar pot schimba culoarea luminii.

Luminile inteligente sunt utilizate din ce in ce mai mult in amenajari interioare moderne, deoarece permit personalizarea completa a iluminatului si ofera o experienta de locuit mai moderna si confortabila. De asemenea, prin integrarea cu alte dispozitive inteligente, cum ar fi termostate sau sisteme de securitate, pot fi create solutii de automatizare inteligente care sa imbunatateasca calitatea vietii.

Iata cateva exemple de luminile inteligente populare disponibile pe piata:

Philips Hue

Aceasta gama de lumini inteligente este una dintre cele mai populare si versatilie de pe piata. Aceasta include o varietate de LED-uri, becuri, benzi de lumini si alte produse cu conectivitate Wi-Fi si Bluetooth, controlabile prin intermediul aplicatiei mobile Philips Hue. Acestea pot fi setate sa se ajusteze automat in functie de preferintele utilizatorului si sa se sincronizeze cu alte dispozitive inteligente din casa.

LIFX

Aceasta gama de lumini inteligente include becuri LED, benzi de lumini si alte produse care pot fi controlate prin intermediul aplicatiei mobile LIFX. Acestea ofera o varietate de optiuni de control, inclusiv comenzi vocale, programari si ajustari manual prin intermediul aplicatiei.

Sursa foto: Lifx.com

Nanoleaf

Aceasta gama de lumini inteligente include panouri de lumini LED interconectate, care pot fi controlate prin intermediul aplicatiei mobile Nanoleaf. Acestea permit utilizatorilor sa creeze modele personalizate de lumini si sa ajusteze culorile si luminozitatea pentru a se potrivi cu preferintele lor.

Sursa foto: Nanoleaf.me

Ikea TRADFRI

Aceasta gama de lumini inteligente de la Ikea include becuri LED si panouri de lumini, care pot fi controlate prin intermediul aplicatiei mobile TRADFRI. Acestea sunt o alegere accesibila si usor de utilizat pentru cei care doresc sa-si controleze iluminatul de la distanta.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Mihaela Dragomir Mihaela
Load More In Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificati De asemenea

Realitatea virtuala ca instrument terapeutic – afla cum poate fi utilizata VR pentru tratarea anxietatii si a depresiei

Intr-o lume in continua schimbare, provocarile cotidiene pot fi coplesitoare si pot duce l…