Home Articole Jucariile vor putea inlocui prietenii umani!
Au aparut roboteii de jucarie dotati cu Inteligenta Artificiala

Jucariile vor putea inlocui prietenii umani!
Au aparut roboteii de jucarie dotati cu Inteligenta Artificiala

5 minute de citit
0
0
191
Inteligenta Artificiala

Companiile de jucarii le-au pregatit copiilor o surpriza pe cinste, si anume, roboteii dotati cu Inteligenta Artificiala (AI), capabili sa gandeasca si sa le raspunda celor mici. Desigur, prichindeii sunt fascinati de aceasta noua aparitie si nerabdatori sa testeze capacitatile noului prieten electronic. 

Tot mai multi parinti incearca sa ii indeparteze pe copii de noile tehnologii aparute. In zilele de astazi, micutii prefera sa isi petreaca ore intregi pe telefon sau tableta, in loc de a socializa sau de a se bucura de zilele frumoase in compania prietenilor. Exista totusi elemente pozitive pe care roboteii inteligenti le aduc copiilor si parintilor?

Iata care sunt cele mai importante specificatii pe care trebie sa le cunosti despre robotii de jucarie inteligenti, daca vrei o noua idee pentru cadourile de Craciun! Vom lua ca exemplu Robotelul Artie 3000 de la Educational Rights. 

Dezvoltarea dorintelor de cunoastere 

Deoarece Artie este vazut ca o jucarie amuzanta, dorinta copiilor de a interactiona cu el si de a se implica in diverse activitati pe care Artie le pune la dispozitie creste. Scopul robotelului este de a le dezvolta cunostintele celor mici, in special privind materiile pentru scoala. 

Acesta le ofera o noua jucarie pe care trebuie sa o construiasca singuri pentru a se bucura de restul joculetelor. Aceasta abordare este perfecta pentru copiii care refuza sa se conformeze sistemului traditional si au o inclinatie catre tehnologie si nou. 

Ii introduc pe copii in lumea programarii 

Pentru a se putea bucura de proiectele si jocurile oferite de Artie, cei mici trebuie prima data sa il programeze. Cu siguranta acesta este un proiect distractiv pentru copii, la care se pot alatura si parintii. Tot ce trebuie sa faca este sa urmeze instructiunile si se vor bucura in cel mai scurt timp de posibilitatile distractive oferite de robotul lor nou. 

Le ofera activitati distractive si educative

Aceste modele de robotei sunt create special pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga sau sa dezvolte o fascinatie pentru stiinta si scoala. Fiecare interactiune pe care cei mici o au cu Artie va fi un prilej perfect de invatare. Repetarea lectiilor intr-un mod practic si amuzant va face o diferenta enorma in experienta copiilor la scoala.

Incurajeaza latura creativa a celor mici

Robotelul este foarte talentat la desen, mai ales atunci cand este programat de micuti sa faca cele mai distractive modele. Acesta va fi controlat in totalitate de copii si, daca desenul nu arata asa cum s-a dorit, acesta poate fi programat sa isi arunce din mana carioca. 

Fiecare robotel are specificatii diferite. Majoritatea sunt create cu scopul de a incuraja invatarea si dezvoltarea aptitudinilor pentru materiile de la scoala. Unii functioneaza pe baza de comanda vocala, altii prin telecomanda sau butoane. De asemenea exista posibilitatea de a conversa cu robotii, acestia invatand cu timpul fiecare informatie. 

Aceasta alternativa poate sa fie o modalitate de invatare eficienta pentru copiii care nu sunt atrasi de materia scolara. Distractia si lectiile sunt o combinatie perfecta pentru a trezi interesul celor mici. 

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Elena Prachi
Load More In Articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificati De asemenea

Cu ce dispozitive se poate amenaja o casa inteligenta

Dispozitivele inteligente sunt o parte importanta a oricarei locuinte moderne. Aceste disp…